Joachim Schmidt

 

 

Rezumat

Lucrarea cuprinde problemele reparaţiilor necesare pentru înlăturarea defectelor de pe suprafeţele construcţiilor zincate prin imersionare, defecte care apar în timpul procesului de zincare, la transport şi/sau la montaj. Se prezintă problemele privind alegerea unui strat protector corespunzător precum şi prevederile standardelor germane şi internaţionale (DIN, DIN EN, DIN EN ISO) privind aplicarea straturilor protectoare de zinc împotriva coroziunii.
Zonele defecte ale stratului de zinc de pe suprafaţa construcţiilor din oţel, pot fi reparate prin pulverizare termică cu zinc, prin lipire sau prin aplicarea unor materiale conţinând praf de zinc.
Se discută costurile reparaţiilor, cuprinzând costurile materialelor necesare pentru aplicarea stratului protector precum şi al pregătirii locului de reparat.
Se prezintă problemele de protecţie a muncii în cazul manipulării materialelor folosite la depunerea straturilor protectoare pe bază de zinc, precum şi exemple practice de asemenea reparaţii.